Sunna Design: „A jövő iparának előfutára”

Sunna Design: „A jövő iparának előfutára”

„Vadonatúj, meglepő és minden alkalmazottunk örömmel fogadta.”

A Sunna Design intelligens, napelemes utcai világításokra szakosodott innovatív vállalat, amelyet a közelmúltban „A jövő iparának előfutára” névvel illettek, úgy döntött, hogy gyártási folyamatai kialakítását a TRILOGIQ vállalatra bízza.

A francia Sunna Design innovatív, fenntartható napelemes világítási megoldásokat gyárt köztéri felhasználásra, amelyeket kifejezetten az éghajlati viszonyokhoz és a nehéz körülményekre alakít. A 2010-ben alapított vállalat 20 országban több mint 5000 napelemes lámpát telepített.

A Sunna Design a Trilogiq mellett döntött, mert megoldásai könnyen használhatók és testre szabhatók. Ez biztosítja, hogy a kezelők olyan hatékonyan dolgozzanak, amennyire csak lehetséges, a termékek pedig időben kiszállításra kerüljenek.

A Lean szakértőink és Hoshin csapataink által méretre készített egyedi GRAPHIT megoldást a helyszínen terveztük, összeszerelését és beállítását kollégáink végezték Franciaországban, hogy a pontos alkalmazási feltételekhez tökéletesen alkalmazkodjon.

„Versenytársaik termékeivel összehasonlítva, a Graphit alkalmazások nagyon kevés szerszámot igényelnek és könnyen összeszerelhetők, szétszedhetők és újraépíthetőek hogy pontosan megfeleljenek ergonómiai elveinknek és igényeinknek.”

„Talán hetekre vagy hónapokra lett volna szükségünk ahhoz, hogy mindezt egyedül elvégezzük, így e gyártóeszközök valódi hozzáadott értéke a tudás és a know-how. Technikusaik mindössze egyetlen nap alatt megépítették az összes munkaállásunkat. Gyorsan összeszámolva, ez mintegy 72 kocsi.”

„Végeztünk egy kísérletet, amikor is kivettük a gyártósort és mindent kiürítettünk, majd újraindítottuk a gyártást. Minden kezelő maga tolta be a saját kocsiját, beállította, majd rögzítette fékekkel. Rákötötte a 220 V kimenetre, majd a hálózatra. A szállítókocsi megtelt anyagokkal. Kevesebb, mint öt percbe került a gyártást elindítani! Vadonatúj, meglepő és minden alkalmazottunk örömmel fogadta.”

Benjamin Minet, a Sunna Design Gyártási és Módszertani
vezetőjének videóinterjújából fordítva

 

Az alapító, Thomas Samuel, aki akkor ifjú mérnök volt, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megbízható és fenntartható megoldást találjon a közvilágításra, amely azonban mindenki számára elérhető, még a fejlődő országok falusi környezetében is.

Öt évvel később a cég közel 8 nemzetközi díjat kapott (MIT, Ernst & Young, La Tribune…), két adománygyűjtést szervezett, ahol összesen 6,6 millió eurót gyűjtött. Olyan kiváló partnerekkel, mint a CEA, Saft, Schneider Electric és a Thorn, 10 szabadalmat jegyeztetett be forradalmi újításokra, amellyel a napelemes utcai világítások terén vezető pozícióba került.

„Még soha nem voltunk ilyen közel a start-up lelkülethez. Minthogy folyamatosan újra fel kell találnunk magunkat ahhoz, hogy továbbra is letegyünk valamit az asztalra, a feladat hatalmas: lássuk el árammal az olyan népeket, akiknek nincs hozzáférésük az energiához.”