Magánjellegű: A lean készletgazdálkodással nő a vállalkozás likviditása.

LIVE STORAGE SOLUTIONS

A hagyományos gyártási környezetek általában túlságosan is támaszkodtak az előre gyártott vagy nagyköltségű berendezésekre, melyeket – telepítésük után – már bonyolult és költséges volt a környezethez igazítani vagy lecserélni. Itt az idő, hogy új rendszereket vezessünk be!

 

IBemutatjuk, hogy a lean filozófia miként eredményezhet jelentős javulást a készletgazdálkodás területén. A lean gyártási folyamat kulcsa – melynek fontosságát mostanra egyre több gyártási területen értették meg – hogy az anyagokat a gyártási területre csak akkor kell beszállítani, amikor szükség van rájuk, és a munka befejezése után a lehető leggyorsabban el is kell szállítani azokat.

A lean elven működő gyárakban a cél jellemzően a készletszintek minimalizálása, anélkül, hogy az a folyamatos anyagáramlási képességet befolyásolná. Ez gyakran magában foglalja különböző cikkeknek a gyártási területre való ki- és bevitelét, görgős állványok vagy igényekhez igazított görgősoros rakfelületet használó állványok vagy görgős állványok és szervizkocsik igénybe vételével.

A készletfeltöltési és a gyűjtési feladatokat gyakran és az igényeknek megfelelően végzik, garantálva a zavartalan anyagáramlást. A tároló berendezéseket a speciális kezelési igényeknek megfelelően lehet konfigurálni, valamint a rendelkezésre álló térnek megfelelően optimalizálni.

A műhelyekben így felszabadulnak új területek, amelyeket egyéb értéktermelő folyamatokra lehet felhasználni. A „folyamatban lévő munka” megjelöléssel használt készletek mennyisége is általábanminimalizálható, ennek köszönhetően a pénzeszközök felszabadulnak, és egyéb költséghelyeken hasznosíthatók.

A gyártásért felelős mérnökök feladataikat teljesen más perspektívából közelíthetik meg, ha megvan a lehetőség rá, hogy változtatást eszközöljenek, amikor a fejlesztés azt igényli. Természetesen szükség van átgondolt tervekre a kezdeti telepítéshez, azonban könnyebbséget jelent, hogy nem a végső állapotot kell kialakítsák azonnal. Ehelyett inkább egy folyamatos fejlesztés első állomását készítik elő, amelyet részben a moduláris tárolási, kezelési és munkaállomás-kialakítási lehetőségekkel lehet bevezetni.

Megoldásaink igényekhez igazítottak és az üzletvitelbe való beavatkozás nélkül vezethetők be. Keresse munkatársainkat,  akik szívesen segítenek a lean-szemlélet bevezetésében