Az elemes alkalmazások 7 előnye a Lean elvű gyártási technológiában

parts-supermarkets

A Miért a moduláris megoldásoké a jövő c. cikkünket folytatva, tekintsük át a gyártási folyamatok változó dinamikájának és a munkaterület terjeszkedésének megfelelni képes moduláris rendszerek lényegi előnyeit és tulajdonságait! E megoldások „jövőt állóvá” képesek tenni az Ön vállalkozását a folyamatokban, technológiában és munkastílusban bekövetkező fejlődéssel szemben, továbbá segítségükkel helytállhat a minőségbiztosítási és teljesítési időkihívásokban is.

 

1.A gyártási folyamat megszakításának minimálisra csökkentése

A rendszer építési munkáinak körülbelül 80%-a kivihető az Ön gyártóhelyiségéből, és mint moduláris alkalmazás, a mi ellenőrzött környezetünkben építhető meg, majd telepítésre kész állapotban leszállítható ezzel csökken a veszteség, a folyamat megszakítása, az általános biztonság pedig javul. Egy működő gyártóüzem számára a helyszíni tevékenység csökkentése hihetetlen előnyt jelent. A minőségbiztosítás fejlesztése a folyamat egészében jelentősen kevesebb helyszíni tevékenységgel és zavarral, mely elősegíti a fenntartható, innovatív, költséghatékony és magas minőségű megoldásokat.

2. Integráció

A moduláris rendszerek úgy is tervezhetők, hogy azok a meglévő moduláris egységekhez, azok kinézetével összehangolhatók legyenek. Összeszerelésük után gyakorlatilag megkülönböztethetetlenek az egyes eltérő elemek. Ez nagyobb rugalmasságot, jobb újrahasznosítást tesz lehetővé, tekintve, hogy a moduláris megoldások szétszedhetők és újra összerakhatók. Ezáltal csökken a nyersanyagigény és minimalizálja a tároláshoz szükséges helyet. Moduláris rendszerünk színkódolható a meglévő vizuális menedzsment és helyes gyártási gyakorlatnak megfelelően.

kanban-rack

3. Hulladék csökkentése

A hagyományos gyártás nagy raklapok vagy konténerek és leltári tételek kezelésével jár együtt, amely eredendően pazarlás. A készletek gyakori feltöltéséhez a sorok mentén elhelyezett szupermarketeket, szállító kocsikat arra tervezték, hogy adott alkatrészből pontos számú mennyiséget szállítson a pálya mellé, és így segítsen felszámolni a veszteséget. Az időzített kiszállítás gazdaságossága szuperhatékony, just-in-time feltöltést biztosít. Az moduláris alkalmazások állíthatósága és rugalmassága elősegíti a folyamatos fejlesztést, hiszen a felesleges folyamatok csökkentéséhez a változtatások bármikor véghezvihetők.

 

kanban-workstation4. Értéket ad hozzá

A hatékony moduláris rendszerek költségmegtakarítást eredményeznek. Pár nap alatt telepíthetők, illetve szakaszosan építhetők ki, amely révén a telepítési folyamat gyorsabbá és hatékonyabbá válik. A rendszer többszöri újrahasználatra, áthelyezésre és átalakításra való képessége révén, a dizájn és az alkalmazás függvényében pénzt takarít meg és értéket ad hozzá. Ezáltal a gyártóvállalatok hosszútávon tárolófelületet és bővítési költségeket takaríthatnak meg a gyártáshoz és tároláshoz szükséges terület optimalizálásával.


5. Elősegítik a hatékonyságot


Az elemes rendszerek környezeti előnyöket és fenntarthatóságot kínálnak. Például moduláris és állítható munkaállások, kocsik, targoncák és sormenti tárolás alkalmazásával egy igen hatékony gyártási környezet alakítható ki, ahol mindent a hatékony és ergonomikus munkavégzés elősegítésére terveztek. A gyártási folyamatban a moduláris rendszerünkbe beépített munkaállások és szállítókocsik bevezetésével a munkafolyamatok zökkenőmentesek. Az összeszerelési munkák a maximális biztonság és hatékonyság érdekében a kívánt magasságban végezhetők.

6. Munkaterületek visszanyerése


A moduláris rendszerek rugalmasságuknál fogva csökkentik a munkaterület méretét. Ezen felül könnyebbek és gyorsabban kivitelezhetők, mint a hagyományos anyagból készült szerkezetek vagy megoldások. A gyártók könnyebben reagálhatnak a változó feltételekre és igényekre, továbbá nagyobb rugalmasságot biztosíthatnak ügyfeleik számára.

 

Az elemes megoldások könnyen újrarendezhetők az értékes tárolófelület visszanyeréséhez, hogy így új technológiának adjanak teret, vagy a munkaterület esztétikumát módosíthassák. E termékek a változó elrendezési igényekhez rugalmasan alkalmazkodnak, könnyen áthelyezhetők és egy új tárolóterülethez alakíthatók.

 

7.Termelékenység növelése

A technológiában, folyamatokban és a megnövekedett elvárásokban bekövetkezett fejlődés miatt szükségessé vált a munkakörnyezet dinamikus változása, mely a csapat termelékenységére és az alkalmazottak megtartására is hatással van. A moduláris tároló- és kezelőrendszerek egyre népszerűbbek a lean elvű gyártási technológiai támogatásokban. Használatával funkció szerint osztható fel a terület, amely a munkaterület hatékonyságát növeli. Nő az alkalmazottak megelégedettsége, termelékenységük fokozódik és kevésbé éri őket stresszhatás. A fejlett ergonomikus munkaterületek csökkentik az operatív mozgatás igényét, míg a „just-in-time” szerinti alkatrész szállítás bevezetése maximalizálhatja a hatékonyságot és növelheti a termelékenységet.
Tervezőcsapatunk segít Önnek a gyártási folyamata és költségvetése szempontjából egyaránt a legmegfelelőbb funkcionális és gyors megoldást megtalálni.