Az 5S módszer a LEAN elvű gyártás beléptetőkapuja

HU-5S+Safety_Poster_imageAz 5S módszert gyakran félreértelmezik és pusztán rendrakási tevékenységnek tekintik. Ugyan a rendrakás fontos, de az 5S módszer ennél jóval szélesebb alkalmazási területen használható. Az 5S a munkahelyek rendezett kialakítására szolgál, a LEAN elvű gyártási beléptetőkapuja, miközben a munkaerőt ‘szabványok létrehozása’ és ‘azok gyakorlatba való átültetése’ révén vonja be a folyamatba.

Az 5S módszer egy szervezet üzleti szemléletmódjának felmérésére is használható. A munkahely 5S módszerrel történő kiértékelésével gyorsan, világos képet kaphatunk a szervezet folyamatos fejlődésre való képességéről, és arról, mennyire tudja alkalmazni a vizuális menedzsment szabványokat.

Az 5S módszer lépései:

 

5S-Cleaning-Station-A1Szortírozás (Sort)

A szükségtelen, többé nem használt dolgok eltávolítása.  

A felesleges dolgok kiválogatása és a rendetlenség felszámolása azonnal kihat a munkamorálra.  Ezáltal elég tárolóhely szabadul fel és a tárolás a maximális hatékonyság elve alapján történhet.

Segít a gyártási folyamatok elvégzéséhez szükséges feladatok leghatékonyabb sorrendjének kiválogatásában.

Értékáram-térkép készíthető, hogy az alkalmazottak bevonhatók legyenek a jelenlegi folyamatok elemzésébe. Javított folyamatokat lehet tervezni a termék útja során elvégzendő feladatok követésére a gyártás kezdetétől az elosztóhelyig.

 

Rendezés (Straighten)

A munkahely feladatok köré rendezése

Biztosítja, hogy a feladat elvégzéséhez  minden szükséges eszköz elérhető közelségben, könnyen megtalálható helyen legyen, akkor amikor szükség van rá.

A FIFO elsőként be, elsőként ki raktározási elv, a pontos gyártási és továbbítási sorrend betartását biztosítja, ill. hogy a folyamatba vagy a tárolóhelyre bekerülő első darab egyben az első is legyen, amelyik elhagyja azt.Bombardier-WorkBench-02

 

Takarítás (Shine)

A munkaterület és a berendezések tisztítása.

A gépek, berendezések karbantartása, és a munkakörnyezet tisztítása fontos az egészségmegőrzés és a biztonság fenntartása, valamint a hulladék mennyiségének csökkentése szempontjából. A megelőzhető termelési lassulások és a javítások miatti leállás által okozott időveszteségek minimálisra szorítása lehetővé teszi, hogy Ön a csúcsminőségű végtermékre koncentrálhasson.

 

Szabványosítás (Standardise)

Szabványok kialakítása

A szabványosított feladatok létrehozásának optimalizálása egyszerű, a folyamat minden egyes szakaszában könnyen követhető lépésekre bontott. A világosan meghatározott eljárások alkalmazása segít, hogy a munkát végző személyek a szabványosított folyamatok vizuális menedzsmentje révén a  a kitűzött feladatokat minden alkalommal azonos módon hajthassák végre.  A vizuális menedzsment hatékonyan használja fel és kombinálja a különféle erőforrásokat, mint pl. az időt, a technológiát, az eszközöket és az anyagokat.

 

Fenntartás (Sustain)

A bevezetett szabványok fenntartása.

Folyamatos fenntartás, ellenőrzés és kiigazítás. A folyamatok különféle lean technikákkal tovább elemezhetők és optimalizálhatók, a költségmegtakarítás elérése és a magas szintű szabványok létrehozása, valamint a folyamatos fejlesztés hatékonyságának fenntartása érdekében.

Az 5S módszer további sikere attól függ, hogy a csapat mennyire fegyelmezett az ellenőrzési dokumentumok használatában, amelyet a felelős tulajdonosoknak a Gemba tevékenység során kulcsfontosságú teljesítménymutatóként (KPI) egyeztetett gyakorisággal mérni és értékelni kell.

 

Az 5S módszer előnyei

  • Nagyobb biztonság
  • Alapvető KPI (kulcsfontosságú teljesítménymutató) és motiváció a Kaizen események megvalósításához
  • Szilárd alapját képezi a lean elvű gyártás bevezetésének
  • A csapattagok bevonása elkötelezettség érzést és felelősségérzetet kelt.
  • A hulladékmennyiség csökken.
  • Jobb teljesítmény a termelékenységben, a minőségben és csapatok bevonásában.
  • Növeli a jövedelmezőséget.

 

shadowboard5sA szisztematikus és módszertani megközelítés lehetővé teszi, hogy a csapatok munkahelyüket a legbiztonságosabb és leghatékonyabb módon szervezhessék meg. Ez bármely iparágban egyaránt alkalmazható és segíti az azonnali eredmények elérését.

Vegye fel a kapcsolatot csapatunkkal, ha az 5S módszer elveit munkahelyének fejlesztése során szeretné alkalmazni, és információt szeretne kapni a megoldási lehetőségekről!

Ingyenes letöltés, melyet kinyomtathat és munkahelyén kihelyezhet.